11 ianuarie 2011

Pizza Pufoasa


Blat:
-1 ou
-1 cub drojdie
-50 ml lapte
-50 ml ulei de masline
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-100 ml apa minerala
-250 g faina

Compozitie
-200 g salam de vara uscat
-125 g mozzarella
-300 g ciuperci
-50 g masline fara samburi
-250 g cascaval
-2 ardei verzi
-o rosie mare
-1 ceapa rosie
-200 ml pasata de rosii
-cimbru
-piper, ulei

Mod de preparare
1. Amesteca toate ingredientele pana se face o coca nici moale, nici tare, dar pe care o poti intinde. Lasa la crescut aprox 1 ora.
2. Intre timp, caleste ceapa in putin ulei si adauga ciupercile taiate. Lasa la inabusit 10 minute, apoi adauga sosul de rosii, cimbrul si piperul. Se mai lasa la foc moale inca 10 minute. Se taie ardeii felii, iar rosia si salamul rondele.
3. Se imparte aluatul in 2 si se intind formele de pizza. Se apune prima data sosul de rosii si ciuperci, urmand ardeii, feliile de rosii, salam iar la final branzeturile si maslinele. Se da fiecare pizza pentru 25 de minute la cuptor la foc potrivit.

Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu