10 ianuarie 2011

Ton fript cu coriandru si busuioc proaspat by Jamie Oliver


Ingrediente pentru 4 portii:

- 1 ardei iute rosu mic si uscat - 1 lingura de seminte de coriandru
- 1 catel de usturoi
- 1 mana de busuioc proaspat tocat marunt
- 1 mana de coriandru proaspat tocat marunt
- sare si piper negru proaspat macinat
- zeama de la o lamaie
- 4 bucati de ton, de 225-285 g fiecare, cam de 2 cm grosime

Preparare:

Zdrobiti ardeiul iute si semintele de coriandru in mojar. Adaugati usturoiul, busuiocul, coriandrul si zeama de lamaie, dupa gust. Amestecati si asezonati. Asezati bucatile de ton pe o tava, asezonati ambele parti si frecati-le cu amestecul de verdeturi.

Ungeti tigaia ( grill sau obisnuita ), care ar trebui sa fie foarte încinsa, cu un prosop de hartie imbibat in ulei, apoi puneţi in ea bucatile de ton. Trebuie să se rumeneasca (lasati-le 45 - 60 de secunde pe fiecare parte).

Dupa aceea, rupeti bucatile in jumatate si serviti-le cu salata, cartofi prajiti sau fierti si multă lamaie.

Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu