19 noiembrie 2011

Tocanita usturoiata

 

 

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc impanata
  • 4 cepe mijlocii
  • 1 ardei gras
  • 1 cutie cu rosii decojite
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • ulei, sare, piper

Mod de preparare

Alege carnea de la piept, mai impanata, sau de pe coaste. Tai-o in bucati potrivite, condimenteaz-o cu sare si piper si prajeste-o in ulei. Adauga ceapa si ardeiul gras taiate marunt si caleste-le putin. Acopera cu putina apa si lasa sa fiarba inabusit. Din cand in cand, adauga cate o lingura cu apa fierbinte, pana ce se fragezeste carnea. Spre final, pune foaia de dafin, rosiile decojite si usturoiul taiat rondele sau zdrobit.Potriveste gustul de sare si piper si lasa la cuptor ca sa scada putin. Serveste fierbinte, alaturi de o portie generoasa de mamaliguta.
Iese ceva extraordinar..eu am pus ceafa si piept de porc, 2 linguri de piure..un pahar cu vin..si yaaaammmy :D
Pofta mare!!!




(sursa : libertatea.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu