5 ianuarie 2011

Clatite Jamie Oliver

Timp gătire : 40 min
Complexitate :  medie
  • Ingrediente

    3 oua mai mari
    115 gr. faina
    1 lingurita mai cu varf cu praf de copt
    140 ml. lapte
    un praf de sare
    4 lingurite cu varf de zahar
  • Mod de preparare

    -galbenusurile se separa de albusuri, si se pun intr-un castron impreuna cu zaharul; 
    -se mixeaza bine de tot pana se albeste compozitia, apoi se adauga laptele cate putin in timp ce se     amesteca in continuare;
    - se alterneaza cu faina amestecata cu praful de copt ;
    - separat se mixeaza bine albusurile impreuna cu praful de sare. Se pun peste galbenusuri;
    - incepem sa incorporam pale pale albusurile spuma;
    - si dam cu lingura usurel de jos in sus pana nu se mai vede nici un cocolos de albus;
    - apoi incingem o tigaie de teflon, o ungem cu putin ulei si punem cam un sfert de polonic in centrul tigaiii. Compozitia e mai spumoasa, nu puneti foarte mult pentru ca oricum se-ntinde;
    - nu lasam foarte mult in tigaie, e gata cand se bulbuca putin aluatu' si face niste basici care se sparg la suprafata.



    Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu